Waarom ZZP Nederland jou nodig heeft

Hoe meer abonnees, hoe groter onze invloed bij politieke vraagstukken. Zo simpel is het. Daarom vragen we actief aan zzp'ers om zich aan te sluiten bij ons. Het lobbywerk van ZZP Nederland heeft namelijk al verschillende successen opgeleverd, maar de voorgenomen, verplichte AOV laat zien: we zijn nog lang niet klaar!

Succes 2019: wet DBA en pensioenplicht

Onze lobby heeft er onder meer voor gezorgd dat de wet DBA wordt herzien (al is het nieuwe voorstel nog erger) en dat de pensioenplicht voorlopig niet doorgaat. Met meer abonnees hebben we een luidere stem en neemt onze invloed toe. Zo krijgen we meer voor elkaar gebokst en kunnen we voorstellen, zoals de opvolging van de wet DBA, beter maken. We zijn immers nu wel betrokken.

Uitdaging 2020: verplichte AOV

Ook zijn we betrokken bij de uitwerking van de verplichte AOV voor zelfstandigen. Deze verplichting is in het pensioenakkoord gezet, ondanks dat het niet op steun kan rekenen van zelfstandigen. De uitwerking van dit plan staat voor het komend jaar op de rol. Gelukkig zijn we al zo invloedrijk dat we bij deze uitwerking worden betrokken. 

Belang van aansluiten

Jouw aansluiting zorgt ervoor dat Den Haag straks écht niet meer om ons heen kan, doordat we:

  • alle beroepssectoren vertegenwoordigen;

  • namens zzp’ers uit alle regio’s in Nederland spreken; 

  • een representatieve grootte hebben.

Hierdoor hebben we recht van spreken. De macht van het getal telt namelijk in Den Haag en elk abonnee erbij betekent dat onze stem luider wordt!

Volwaardig meepraten met politiek Den Haag

Een brede representatie van zelfstandig ondernemers is helemaal op de lange termijn belangrijk. ZZP Nederland vindt namelijk dat zelfstandigen hun eigen plek in de Sociaal-Economische Raad (SER) moeten kunnen claimen. 

Dit is een belangrijk adviesorgaan van het parlement, waarin nu nog enkel de koepels van werkgevers- en werknemersorganisaties en onafhankelijke, door de kroon benoemde, deskundigen zitten. 

De SER vormt samen met de Stichting van de Arbeid de twee formele adviesorganen van de regering en het parlement. Adviesorganen waar nog geen zelfstandigen(organisaties) zitting in hebben. Anderen bepalen dus nu wat er op zzp’ers afkomt.

Oplossingen bieden en meedenken

ZZP Nederland is geen partij die langs de zijlijn staat te roepen, maar juist oplossingen aanbiedt. Om op die discussie rond de verplichte AOV terug te komen: uit onze achterbanraadpleging blijkt dat zelfstandigen veel liever een basisvoorziening voor alle werkenden in Nederland zien. Zo worden de lasten eerlijk verdeeld. 

Als abonnee kan je actief meedenken over oplossingen als deze. Zo vergroot jij je eigen politieke invloed.

Steun onze missie

Vind je het ook belangrijk dat er een partij is die voor jou opkomt in de politiek? Steun dan onze missie! Hoe meer abonnees we hebben, hoe meer we ons kunnen laten gelden in politiek Den Haag en de belangen van zzp’ers actief kunnen behartigen. 

Voor 22,50 per jaar (nog geen 2 euro per maand) ben je al aangesloten. Daarmee vergroot je niet alleen je eigen politieke invloed, je profiteert ook direct van al onze voordelen, zoals onze helpdesk en vele kortingen op onder andere (zorg)verzekeringen en diensten voor ondernemers.  

Deel deze pagina: