Rechtsbijstandverzekering zzp

Rechtsbijstandverzekering zzp

 • Direct online premie berekenen en aanvragen
 • Keuze uit een Arag of Das rechtsbijstandverzekering
 • Aantrekkelijke korting voor aangeslotenen ZZP Nederland
Premie berekenen (ARAG)

Rechtsbijstandverzekering zzp

Rechtsbijstandverzekering voor zelfstandigen

Een rechtsbijstandverzekering (rvb) dekt onverwachte juridische kosten en juridisch advies. Als zzp’er kan het namelijk gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval, waardoor je tijdelijk niet meer kan werken. Of dat een grote opdrachtgever weigert jou te betalen. Op die momenten heb je direct juridische hulp nodig.

Bij ZZP Nederland kan je een keuze maken tussen de rechtsbijstandsverzekeraars DAS en ARAG. ARAG geeft een flinke korting op de premie wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland. Als je ook de particuliere rechtsbijstand afsluit krijg je bij zowel ARAG als DAS korting.

Verzekerings-kaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.

Verzekeringskaarten

Wat kost een rvb van ARAG?

 • Ben je aangesloten bij ZZP Nederland dan krijg je 28% korting op je premie. Je betaalt  € 27,63 voor een ZZP Rechtsbijstandverzekering (ex. assurantiebelasting).
 • Ben je aangesloten bij ZZP Nederland dan krijg je ook nog eens 30% premiekorting op een particuliere Rechtsbijstandverzekering.

Direct premie berekenen

Wat kost een rvb van DAS

 • Ben je aangesloten bij ZZP Nederland dan betaal je € 36,98 voor een ZZP Rechtsbijstandverzekering (exclusief
  assurantiebelasting).
 • Ben je aangesloten bij ZZP Nederland dan krijg je 25% korting op een particuliere Rechtsbijstandverzekering.

Direct premie berekenen 


Wat dekt een DAS-rechtsbijstandverzekering?

Bij DAS krijg je als zzp’er een zeer uitgebreide dekking voor juridisch advies en ondersteuning voor juridische conflicten. Ook incassobijstand is standaard meeverzekerd, mits er geen verweer is en de zaak binnen 6 maanden na factuurdatum wordt aangemeld. Bekijk hieronder voor welke conflicten je onder andere bent verzekerd:

 • Conflicten naar aanleiding van verbintenissen die je met klanten/afnemers, opdrachtgevers of met leveranciers bent aangegaan;
 • Verhalen van letsel- en materiële schade (waaronder ook schade ontstaan met of aan jouw bedrijfsmotorrijtuigen);
 • Conflicten naar aanleiding van koop, huur en onderhoud van jouw bedrijfsruimte;
 • Juridische conflicten naar aanleiding van onbetaalde facturen (aanvullend op het incassotraject);

Conflicten met de overheid over bijvoorbeeld vergunningen en bestemmingsplan


Wat dekt een ARAG-rechtsbijstandverzekering?

Bij een (dreigend) juridisch geschil neemt ARAG het voor jou op door een gang naar de rechter te voorkomen. Mocht dit niet lukken, dan worden alle (bijkomende) kosten vergoed (tot maximaal € 40.000). Bekijk hieronder voor welke conflicten je onder andere bent verzekerd. Bij ARAG sluit je een complete rechtsbijstandverzekering met de modules Verkeer, Bedrijfsvoering (inclusief incasso), Inkoop en Verkoop.

Verkeer: Wereldwijd juridische hulp als je te maken krijgt met een juridisch probleem door deelname aan het verkeer tijdens jouw werk.

Bedrijfsvoering: ARAG komt voor jouw belangen op wanneer geschil dreigt over contracten, vergunningen of over jouw bedrijfspand; Inclusief Incassobijstand.

Inkoop: Juridische hulp bij problemen als gevolg van inkoop van producten en diensten

Verkoop: Juridische hulp bij geschillen over de verkoop van producten en leveren diensten en rondom aannemen van werk.
Download hier een dekkingsoverzicht

* Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)

Is een rechtsbijstandverzekering verplicht?

Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd voor onvoorziene kosten op juridisch vlak, bijvoorbeeld als een opdrachtgever weigert te betalen.

Voor wie is rechtsbijstand?

Rechtsbijstand is zowel voor particulieren als ondernemers. Bij DAS en ARAG kan je beide afsluiten om volledig verzekerd te zijn voor juridische kosten.

Downloads

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand