Ondernemer en pensioen

Ondernemer en pensioen

  • Duidelijke uitleg over jouw pensioen
  • Geen afsluitkosten bij Brand New Day (€ 45,-)

Pensioen opbouwen via Brand New Day of ZZP Pensioen

Pensioen en financieel voordeel als abonnee ZZP Nederland

Tijdens je werkzame periode als zzp’er wil je leuk leven, maar na het bereiken van jouw pensioendatum wil je ook nog genieten. Daar heb je geld voor nodig. Je kunt een flinke spaarbuffer opbouwen ter aanvulling op de AOW. Het nadeel hiervan is dat de Belastingdienst hier ook een graantje van meepikt. Je kunt ook kiezen voor het opbouwen van vermogen met een bancaire lijfrente via bijvoorbeeld Brand New Day. Wat hier de voordelen van zijn, zullen wij jou haarfijn uitleggen.

Alle Nederlanders hebben recht op een AOW-uitkering, maar reken jezelf niet rijk. Het is namelijk slechts een percentage van het minimumloon waar je recht op hebt. Zonder een aanvullend pensioen val je na je pensionering waarschijnlijk flink terug in inkomen. Dat is wat je juist niet wilt nadat je vele tientallen jaren hard hebt gewerkt. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je kunt namelijk relatief ongemerkt een aanvullend vermogen opbouwen.

De Belastingdienst draagt ook nog eens bij aan de opbouw. Omdat wij pensioenopbouw voor zzp’ers belangrijk vinden, hebben wij de samenwerking gezocht met een gerenommeerde partij, namelijk Brand New Day.ZZP Nederland geeft geen pensioenadvies

Wij hebben het volste vertrouwen in het product van Brand New Day. Als je meer wilt weten of deze producten of pensioenen dan kan je contact opnemen met Brand New Day. ZZP Nederland geeft zelf geen pensioenadvies.

Coming soon

Om zaken goed te regelen is allereerst inzicht nodig. In je huidige situatie maar ook wanneer je bijvoorbeeld stopt met werken of (tijdelijk) niet meer kan werken. Hiervoor komt ZZP Nederland binnenkort met een omgeving waar je precies dat kunt doen. In een paar klikken kun je zien hoe je ervoor staat en of actie nodig is. Benieuwd naar deze omgeving? Meld je dan nu aan en ontvang als een van de eerste leden gratis toegang tot deze omgeving zodra deze beschikbaar komt. Let op, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wat heb je aan een lijfrente ter aanvulling op het pensioeninkomen?

Zolang je nog niet met pensioen bent, stort je bedragen in je lijfrente. De inleg is onder voorwaarden aftrekbaar van het inkomen. Op een geblokkeerde bankrekening staat het geld te renderen tot je met pensioen gaat. Het saldo opgebouwd op jouw pensioendatum gebruik je vervolgens voor het aankopen van een periodieke lijfrente-uitkering. Je krijgt bijvoorbeeld 20 jaar lang maandelijks een bedrag gestort van €500. De uitkering is weer belast.

Wat is het voordeel van het opbouwen van een lijfrentekapitaal?

Op drie manieren krijg je belastingvoordeel bij het opbouwen van een lijfrentekapitaal. Ten eerste kun je het ingelegde bedrag opgeven bij de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Van de inleg krijg je een deel terug van de Belastingdienst. Je krijgt ook belastingvoordeel doordat je over het gevormde vermogen op de geblokkeerde rekening geen belasting hoeft te betalen. Je betaalt er dus geen vermogensrendementsheffing over. Dat zou je wel betalen als je zonder fiscaal voordeel spaart voor je pensioen. Ten derde heb je het voordeel van het belastingtarief. De uitkering is uiteindelijk weer belast, maar de heffing na je pensioendatum is gemiddeld lager dan het fiscaal voordeel vóór je pensionering.

Extra voordeel bij arbeidsongeschiktheid

Je hebt nog een extra voordeel. Als je arbeidsongeschikt raakt, kun je eerder over het opgebouwde kapitaal beschikken. Uiteraard is dit geen vervanging van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Voor het goed verzekeren van het risico van het arbeidsongeschikt raken, adviseren wij aan om een AOV af te sluiten afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Onze adviseurs vertellen jou er graag meer over.

Extra voordelig instappen in een bancaire lijfrente

Voor onze leden hebben we met Brand New Day afspraken gemaakt om voordelig in te stappen. Bij het afsluiten van een bancaire lijfrente betaal je via ZZP Nederland geen afsluitkosten. Dit geeft jou een besparing van €45.