Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

 • Zelf online af te sluiten
 • Bepaal zelf de hoogte van de uitkering
 • Keuze uit 2 aanbieders

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp


IN VIJF MINUTEN TIJD KAN EEN LEVEN TOTAAL VERANDEREN ...

Wist je dat er elk jaar zo’n 10.000 mannen en vrouwen tussen de twintig en de vijftig jaar overlijden? Voor de nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende gevolgen, ook financieel. Er ontstaat plotseling een andere financiële situatie. Misschien is er een (hypotheek)schuld of komt de continuïteit van een (eigen) bedrijf in gevaar. Kortom, door jouw overlijden of dat van jouw partner is de kans groot dat er opeens extra geld nodig is. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je jouw nabestaanden verzorgd achterlaten.

Wettelijk nauwelijks iets geregeld
Wettelijk is er voor nabestaanden nauwelijks iets geregeld. Wanneer je overlijdt, kunnen jouw nabestaanden een beroep doen op de Algemene nabestaandenwet. Maar deze voorziet slechts in een inkomen dat maximaal 70% van het minimumloon bedraagt. Als de nabestaanden er al voor in aanmerking komen. Gezien het aantal voorwaarden dat in de wet is vastgelegd, is dat nog maar de vraag.

Maar weinig startende zzp’ers realiseren zich dat het recht op nabestaandenpensioen vaak vervalt zodra ze opzeggen bij hun werkgever en voor zichzelf beginnen. Voorkom dat dit je naasten zuur gaat opbreken en doe een pensioencheck.


Waarom een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor iedereen die nabestaanden financiële zekerheid bij overlijden wil bieden. Als de verzekering aan de hypotheek is gekoppeld, wordt het bedrag (gedeeltelijk) afgelost op de hypotheek. Zodat de nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. U kunt de verzekering ook afsluiten met een ander doel. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden dezelfde levensstandaard kunnen aanhouden als voorheen, om de studie van uw kinderen zeker te stellen of om te voorkomen dat uw nabestaanden plotseling te maken krijgen met erfbelasting.


Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Bij ZZP Nederland kan je kiezen uit twee verschillende verzekeringsmaatschappijen Scildon en TAF. Beide producten zijn 'execution only'-producten. Dit betekent dat je ze zelf afsluit en wij je hier niet over adviseren. De premie en het uitgekeerde bedrag bepaal je zelf. Er zijn kosten verbonden aan het afsluiten van deze verzekering. Wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland zijn de kosten éénmalig € 75,-. Ben je niet aangesloten, dan brengen wij éénmalig € 175,- bij je in rekening. Eerst aansluiten.

Bereken hieronder je premie per verzekeraar. 

Jij kiest

 • De looptijd van de verzekering.
 • De hoogte van het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd.
 • Wie de uitkering ontvangt.
 • Of je de premie per maand of jaar betaalt.

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.

Verzekeringskaarten

Hulp nodig?

Bel voor meer informatie met onze verzekeringsadviseurs.

050-7001952

finadvies@zzp-nederland.nl

Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)

Documenten

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand

 2.  
  Download (1 MB)

  pdf-bestand