Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

 • Zelf online af te sluiten
 • Bepaal zelf de hoogte van de uitkering
Bereken je premie

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

IN VIJF MINUTEN TIJD KAN EEN LEVEN TOTAAL VERANDEREN ...

Wist je dat er elk jaar zo’n 10.000 mannen en vrouwen tussen de twintig en de vijftig jaar overlijden? Voor de nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende gevolgen, ook financieel. Er ontstaat plotseling een andere financiële situatie. Misschien is er een (hypotheek)schuld of komt de continuïteit van een (eigen) bedrijf in gevaar. Kortom, door jouw overlijden of dat van jouw partner is de kans groot dat er opeens extra geld nodig is. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je jouw nabestaanden verzorgd achterlaten.

Wettelijk nauwelijks iets geregeld
Wettelijk is er voor nabestaanden nauwelijks iets geregeld. Wanneer je overlijdt, kunnen jouw nabestaanden een beroep doen op de Algemene nabestaandenwet. Maar deze voorziet slechts in een inkomen dat maximaal 70% van het minimumloon bedraagt. Als de nabestaanden er al voor in aanmerking komen. Gezien het aantal voorwaarden dat in de wet is vastgelegd, is dat nog maar de vraag.

De Algemene nabestaandenwet (Anw) bestaat sinds juli 1996. Niemand komt hiervoor automatisch in aanmerking. De achterblijvende partner heeft pas recht op de uitkering wanneer hij of zij voor een groot deel arbeidsongeschikt is of kinderen verzorgt die jonger zijn dan 18 jaar. Alleen als aan een van deze voorwaarden wordt voldaan, ontvangt de achterblijvende partner maximaal 70% van het minimumloon.

Maar weinig startende zzp’ers realiseren zich dat het recht op nabestaandenpensioen vaak vervalt zodra ze opzeggen bij hun werkgever en voor zichzelf beginnen. Voorkom dat dit je naasten zuur gaat opbreken en doe een pensioencheck.

Heeft de achterblijvende partner een zelfstandig inkomen? Dan wordt de Anw-uitkering mogelijk fors gekort. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank (www.svb.nl) staat informatie.


Nabestaanden verzorgd achterlaten

Met een overlijdensrisicoverzekering verzeker je de financiële gevolgen van jouw overlijden. Bij overlijden keert deze verzekering een bedrag uit dat gebruikt kan worden om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen. 

Via onze site kan gemakkelijk een berekening maken en een aanvraag indienen Premie berekenen

Is een ORV voor zzp’ers verplicht?

Nee, een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Als je als zelfstandige overlijdt dan verdwijnt een grote inkomstenbron voor jouw partner en/of gezin. Om zeker te zijn dat jouw nabestaanden niet in financiële moeilijkheden komen is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De verzekeraar keert direct en gegarandeerd uit voor de einddatum van de verzekering.

Jij kiest

 • De looptijd van de verzekering.
 • De hoogte van het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd.
 • Wie de uitkering ontvangt.
 • Of je de premie per maand of jaar betaalt.

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.

Verzekeringskaarten

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Bij ZZP Nederland kan je kiezen uit twee verschillende verzekeringsmaatschappijen Scildon en Nationale Nederlanden. Beide producten zijn 'execution only'-producten. Dit betekent dat je ze zelf afsluit en wij je hier niet over adviseren. De premie en het uitgekeerde bedrag bepaal je zelf. Er zijn kosten verbonden aan het afsluiten van deze verzekering. Wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland zijn de kosten éénmalig € 75,-. Ben je niet aangesloten, dan brengen wij éénmalig € 175,- bij je in rekening. Eerst aansluiten.

Bereken hieronder je premie per verzekeraar. 


Voor wie is een ORV?

Voor zzp’ers die hun nabestaanden financiële zekerheid willen geven wanneer zij er zelf niet meer zijn.


Hulp nodig?

Bel voor meer informatie met onze verzekeringsadviseurs.

050-7001952

verzekeringen@zzp-nederland.nl

Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)

Documenten

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand

 2.  
  Download (1 MB)

  pdf-bestand