Waar we voor lobbyen in politiek Den Haag

ZZP Nederland is met meer dan 53.000 aangesloten zzp’ers de grootste onafhankelijke organisatie voor zzp’ers. De stem van deze grote groep blijft via de belangenbehartiging vanuit stichting ZZP Nederland niet ongehoord.

Stichting ZZP Nederland zet zich in voor de belangen van de achterban van ZZP Nederland. Doel is om ondernemersruimte te realiseren. Middels regelmatige raadplegingen leggen wij zaken aan onze achterban voor, zodat wij dat kunnen vertalen naar (politieke) doelstellingen. Omdat in politiek Den Haag vooral de macht van de getallen werkt, heeft stichting ZZP Nederland recentelijk het initiatief genomen om, samen met  andere ondernemersorganisaties de Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) op te richten.

Hiermee tonen deze organisaties het nut, de noodzaak en de onvoorwaardelijke bereidheid om gezamenlijk oplossingsgericht aan de slag te gaan. Het samenwerkingsverband stelt dat een goed ondernemersklimaat van groot belang is, zodat zelfstandigen verantwoord kunnen ondernemen, financieel zelfredzaam zijn en hun specifieke kennis en vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen. De VZN vertegenwoordigt nu al zo’n 100.000 ondernemers.

Speerpunten

Stichting ZZP Nederland houdt zich al vanaf de oprichting in 2005 bezig met belangenbehartiging en het op de kaart zetten van het zelfstandig ondernemerschap. Recentelijk is via de Motie Tielen bepaald dat de verantwoordelijk minister Koolmees moet onderzoeken hoe voor zelfstandige ondernemers in Nederland een gelijkwaardige positie ten opzichte van een werkgevers en werknemers in de polder gerealiseerd kan worden. Kortom, (vertegenwoordigers van) zzp’ers moeten worden betrokken bij het formeel overleg met het kabinet voor de belangrijke politieke beslissingen die hen betreft.

Stichting ZZP Nederland heeft momenteel nog enkele speerpunten waar het zich mee bezig houdt, al dan niet in samenwerking met VZN. Dat zijn de volgende onderwerpen:

- Verplichte AOV voor zelfstandigen
- Bbz en schuldhulp
- Pensioen
- AVG/Privacy
- Wet DBA
- Verkiezingen 2021
- Moderne arbeidsmarkt (Commissie Regulering van werk)

Lobby mee!

Zoals je ziet, zetten we ons voor belangrijke zaken in en daar kunnen we alle hulp goed bij gebruiken. Waarom elk abonnee extra zo belangrijk is voor ons, lees je na de klik. 

Je mag je natuurlijk ook direct aansluiten, wanneer je vandaag nog mee wilt denken over de positie van zzp’ers of gewoon je mening wilt geven over inhoudelijke onderwerpen. Voor nog geen 2 euro per maand worden niet alleen je belangen behartigd, je beslist ook mee over de richting van onze lobby en profiteert van vele voordelen. 

Deel deze pagina: