Juridisch abonnement voor zzp’ers

Juridische diensten

Als zzp’er loop je ondernemersrisico en juridische conflicten horen daar -helaas- ook bij. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen etc. Met een juridisch abonnement krijg je voor € 75,- per jaar ex.btw, altijd hulp wanneer je zit met een juridische vraag.

 

Een vraagbaak voor juridisch advies

 

Stel je vragen gemakkelijk
via de mail

 

 

Controle op contracten en overeenkomstenVoorbeelden juridisch advies voor zzp’ers:

 • nakijken van onderdelen van opdrachtovereenkomsten met risicoafweging;
 • nakijken van onderdelen van algemene voorwaarden
 • facturering, ingebrekestellingen en incasso;
 • aansprakelijkstellingen, schade en aansprakelijkheid, wanprestatie;
 • auteursrecht en intellectueel eigendom
 • zakelijke huur;
 • verzekeringen, sociale zekerheid
 • schuldsanering, surseance, faillissement;
 • verplichtingen ten aanzien van het opstellen van jaarstukken;
 • letsel- en ongevalschade.

Hoe werkt het juridisch abonnement?

Met het juridisch abonnement kun je te allen tijde juridisch advies inwinnen via de juristen van ZZP Nederland. Heb je bijvoorbeeld incassoproblemen? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Zodra je een geschil hebt of een conflict dat escaleert, heb je een jurist of advocaat nodig. Met het juridisch abonnement krijg je hulp van een jurist. Moet de jurist acties ondernemen die niet onder het juridisch abonnement vallen (bijvoorbeeld je wilt dat de juristen een brief namens jou schrijven, of jou vertegenwoordigen in de rechtszaal), dan betaal je € 75,- per uur. Je krijgt € 25,- korting op het reguliere uurtarief van € 100,-.

Heb je een advocaat nodig (o.a. bij zaken waar meer dan € 25.000,- mee gemoeid is) dan zijn die kosten niet inbegrepen in het juridisch abonnement. ZZP Nederland kan je in contact brengen met een advocaat van Okkerse & Schop, dan betaal je € 150,- p/u i.p.v. € 200,-, maar het staat je natuurlijk vrij om je eigen advocaat te vinden. Voor een advocaat wordt ingeschakeld zal altijd contact met je worden opgenomen. Omdat bij een rechtsbijstandverzekering advocaatskosten wel inbegrepen zijn, kan een rechtsbijstandverzekering interessant zijn, bekijk ons aanbod.

Let op:  Een privéverzekering voor rechtsbijstand of het juridisch abonnement kan je niet inzetten voor zakelijke conflicten, hiervoor heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers nodig.

Sluit een juridisch abonnement af

Ben je al abonnee van ZZP Nederland? Voeg dan nu het abonnement toe door in te loggen in je account en in je profiel het juridisch abonnement aan te vinken. Nog geen abonnee? Sluit je direct aan. Het juridische abonnement kost €75,- per jaar (slechts €6,25 per maand!).

Sluit je aan

Juridische documenten

Heb je al documenten of krijg je een overeenkomst voorgeschoteld die je wilt laten nakijken? Dan kun je dit binnen het juridisch abonnement laten nakijken door een van onze juristen. Heb je alleen hulp nodig bij het opstellen van een juridisch document, bijvoorbeeld je algemene voorwaarden of een privacyverklaring, dat doen onze juristen ook. Bekijk hier ons aanbod van gratis modelcontracten. Als abonnee van ZZP Nederland kan je ook voordelig gebruik maken van de juridische documenten van onze partners. 

'Brandend huis' juridische hulp

Als je nog geen juridisch abonnement hebt bij ZZP Nederland en wel advies nodig hebt, kan je ook bij ons terecht. Zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het juridisch abonnement (dat noemen we een 'brandend huis', worden tegen een eenmalige extra vergoeding van € 50,- direct in behandeling genomen. De korting van 25% op rechtsbijstand geldt helaas niet voor zaken die hun oorsprong hebben voor de ingang van het juridisch abonnement. Het uurtarief bedraagt €100,- voor juristen. Mocht er een advocaat nodig zijn dan kunnen de kosten hoger oplopen, maar dat zal altijd eerst worden besproken.

Juridische zaak aandragen

Heb je een juridisch abonnement en wil je een vraag of een zaak aan onze juristen voorleggen? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of zaak naar: info@zzp-nederland.nl. Vermeld dan ook jouw aansluitnummer erbij. Om de zaak zo goed mogelijk te kunnen beoordelen vragen we je alle mogelijke bewijsmaterialen mee te sturen, en te vertellen over welke punten je specifiek vragen hebt. Ook bij het beoordelen van opdrachtovereenkomsten of algemene voorwaarden, moet je vermelden over welke specifieke artikelen je informatie wilt.

Al het eerste contact verloopt via de helpdesk. Daarna zal je een jurist toegewezen krijgen die contact met jou opneemt.

Downloads

 1.  
  Download (228 kB)
 2.  
  Download (211 kB)
 3.  
  Download (182 kB)

Deel deze pagina: