De beste manieren om te reizen voor zzp'ers

De beste manieren om te reizen voor zzp'ers

Heb je regelmatig zakelijke afspraken buiten de deur? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende opties voor vervoer. Kies je voor het openbaar vervoer, ga jij op de (elektrische) fiets of toch met de auto? Wij geven je alle tips.


Hoe ziet reizen er uit na de coronacrisis?

We mogen weer de weg op en daarom zijn wij benieuwd hoe jij dat het liefste doet. In samenwerking met ZZP Barometer hebben we onderzocht hoe zzp’ers het liefst reizen. Heeft de coronacrisis invloed op het vervoermiddel dat jij kiest? Het merendeel van de zzp’ers (30%) blijft ook nu, na corona evenveel reizen met het openbaar vervoer. Slechts 17% van de voormalige treinreizigers kiest voor een alternatief.


Blijf jij reizen met het OV? Of combineer jij het OV met andere vervoersmiddelen? ZZP Nederland heeft voor jou 5 diensten uitgezocht en mooie kortingen bedongen zodat jij je zo eenvoudig en voordelig mogelijk verplaatst van A naar B.


Een handige mobiliteitskaart

Vraag jij je ook wel eens af hoe je het makkelijkst op je plaats van bestemming komt? Met de auto, de fiets, pak je de trein of misschien toch een taxi? Je wilt flexibel zijn in de mogelijkheden toch? ZZP Nederland heeft met Shuttel een passende oplossing waarmee je eenvoudig multimodaal kunt reizen zonder gedoe met papierwerk. 

 


Het gemak van een tankpas

De tankpas is erg in trek onder zzp’ers. Niet gek ook, want het brengt veel gemak met zich mee en voorkomt gedoe met de Belastingdienst. Met de gratis tankpas van ZZP Nederland ben je in één keer af van alle administratie rondom tanken. Je krijgt 2 keer per maand een elektronische factuur opgestuurd, die na 9 dagen automatisch wordt geïncasseerd. Deze facturen hoef je dan alleen nog maar aan het eind van het kwartaal in te dienen bij de btw-aangifte. Abonnees van ZZP Nederland bestellen kosteloos een Tango Q8 tankpas en tanken daarna met korting.

Meer weten over de gratis tankpas of waar je op moet letten?


Belastingproof met een sluitende rittenregistratie

Uit ons onderzoek blijkt dat 49% van de ondervraagde zzp’ers hun kilometerregistratie bijhoudt in een Excel sheet. De tijd die ze hier mee bezig zijn schommelt tussen een half uur tot 2 uur per maand. Voor de Belastingdienst is het verplicht om een correcte rittenregistratie bij te houden. Doe je dit niet? Dan riskeer je een fikse boete. ZZP Nederland biedt je korting op een door de Belastingdienst goedgekeurde rittenregistratietool. Lees hier alle tips voor een goede rittenregistratie en over onze aanbieding. 


Flexibel auto leasen

De auto is nog steeds het meest favoriete vervoermiddel onder zzp’ers. Als je niet zelf een auto wilt aanschaffen is leasen wellicht interessant. Denk je er aan om te leasen? ZZP Nederland heeft voor jou een mooie deal voor autolease. Door de corona uitbraak hebben veel ondernemers zich gerealiseerd dat flexibiliteit in contracten heel erg belangrijk is. Is het wel verstandig om een leasecontract voor 60 maanden te tekenen? Wij hebben het antwoord op deze vraag en meer aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.


Elektrische fiets op de zaak

Zijn je zakelijke afspraken in de buurt? Dan is een elektrische fiets een goed alternatief voor het openbaar vervoer. Uit ons onderzoek blijkt dat 15% van de zzp’ers erover nadenkt om binnenkort een elektrische fiets aan te schaffen. Bij het uitzoeken van een geschikte fiets wegen de actieradius, prijs en het comfort wat de fiets biedt het meest mee.