Uitstel belastingafdracht

Uitstel van belastingafdracht en verlaging van Voorlopige aanslagen op aanvraag

Met het online formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ vraag je automatisch in 1 keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen.

Als je dit formulier instuurt, legt de Belastingdienst voor al deze aanslagen de invordering direct stil voor een periode van 3 maanden. Het kabinet verlengt de periode dat ondernemers uitstel van belasting of een verlenging van het uitstel kunnen aanvragen tot 1 juli 2021. Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Voor ondernemers die eerder dit jaar al verlenging hadden gekregen, geldt het uitstel nu automatisch tot 1 juli 2021. Let op: Alle belastingen waarvoor je na 1 juli 2021 aangifte doet, moet je weer op tijd betalen.


Het kabinet wil niet dat ondernemers alsnog in de knel komen bij het terugbetalen. Daarom komt er een ruime terugbetalingsregeling van 5 jaar om de opgebouwde belastingschuld weer af te lossen. Ondernemers moeten beginnen met afbetalen van opgebouwde schuld per 1 oktober 2022 en krijgen tot 1 oktober 2027 de tijd. Je betaalt dan 60 maanden lang elke maand een vast bedrag aan de belastingdienst. Wil je versneld betalen, dan kan dat natuurlijk ook.

Let op! Blijf op tijd aangifte doen. En wacht tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kan je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst het verzoek niet in behandeling nemen.

Via deze link kan je de aanvraag doen. Je moet wel eerst inloggen met DigiD.

Verlagen voorlopige aanslag

Ondernemers kunnen vragen om hun voorlopige aanslag te verlagen nu minder omzet wordt verwacht. Zo betalen ze meteen minder belasting.
Via deze link lees je op de website van de Belastingdienst hoe je jouw voorlopige aanslag 2021 kunt verlagen. De verlaging kan je ook bij de boekhouder of administrateur laten regelen.

Deel deze pagina: